Annandagen

(null)

Herregud så tidigt barnen tar morgon. Strax innan 7 kliver de upp. Thea redan vid 6. I natt sov vi heller inge bra. Min fitbit säger att jag hade två sov perioder under natten (var vaken 1h mellan 3.30-4.30 och innan det hade jag typ 3-4 uppvak, amning och thea som vaknade och Freya som vaknade, Johan som var upp på toaletten. 

Jaja. Det blev lite mellandagsrea för oss idag. 
Vi åkte till Marieberg vid 11, kollade br ich thea fick köpa prinsesshandskar, hon har varit så avundsjuk på de Freya fick i julklapp och som hon inte får låna, så av pengar hon fått i julklapp fick hon köpa egna. Stolt tjej som betalade själv. Sen köpte vi en kiss- och bajs-kalender till thea. Nu ska vi försöka träna bort blöjan. Sen köpte vi nya barnhörlurar till ipad’sen, imorgon åker vi till Västervik så nu har vi kitat upp barnen med egna lurar så de kan se på eget på plattorna. Jag kikade in på cassels och köpte mig en ny klänning för halva priset, samma sammetsklänning jag hade på julafton men i rosa och en kjol även den i sammet men svart. 
Hittade en bild på klänningen på cassel Västerås instagram 
(null)

I morgon åker vi alltså till Västervik och hälsar på Johans faster med familj. Ska bli mysigt. Vi har inte träffat dem sen begravningen och innan det var det nog något år... tror inte vi var nere med båda tjejerna men vi har varit nere med Freya som liten. Förut hade de en sommarstuga där Johan varit när han var liten och vi har varor där ihop med Johans pappa några sommrar ❤️ men förra äter sålde de sommarstugan, så nu åker vi ner och bara hälsar på ❤️ 

Torsdag sen så återgår Johan till jobbet. Får se vad vi hittar på de dagarna. Vi ska iaf få besök av en förskolekompis till Freya och hennes familj, det ser vi fram emot. 


Julafton del 2

Vi klev ur hemma. Alla (nästan) var redan här. 
Vi klev in och jag gjorde en välkomstdrink (alkoholfri såklart, vit jul som alltid) vitglögg, äppelcider toppade med äpplen, apelsiner och en kanelstång, is. Så gott, juligt och uppfriskande. 
Vi såg Kalle och sen började vi med maten lagom när vi skulle börja äta släntrade Emil och Hampus in. Efter maten kom jultomten  (null)
(null)

Tjejerna blev supernöjda. Över hela julafton. Och julklappar. 
Sen blev det efterrätt och kaffe innan folket drog sig hem. 

Jag har ju fått en fitbit (som jag skrev innan) ett armband med barnens namn och en dagkräm från lcc (lövengrip care&color) och lite pengar. Dagkrämen har jag pratat länge om, att jag vill prova hela den serien, speciellt ansiktsvården. Och dagens lucka på apotek hjärtat var 15% på webben
(null)
Så då klickade jag hem, ansiktstvätten, nattkrämen, silver shampoo och balsam. 
God jul Sofie önskar Sofie 

Nu tar vi natt och räknar ner dagarna tills det nya året.


Julafton

(null)


Jag har påbörjat kanske 20 inlägg senaste månaden, påbörjat dem i huvudet. 
Nu är vi här. Julafton. Veckan innan det blir ett nytt år.  Denna dag har redan varit mer än fantastiskt. Bortsett från de små övertaggade "monstren" till barn vi har. Egentligen klandrar jag dem inte. Läste något smart Gry Forsell skrev om jul, typ att det inte är så konstigt att barnen blir små monster, det får vi acceptera, när vi ändå hype:at jul  i typ en månads tid är det inte konstigt att de spårar ur.  
Men de är så extrema just nu och speedade... 

I år var vi iaf i fas, julklappar inhandlade långt innan 22-23 dec... inslagna i tid, inget vi behövde panik-köpa. Igår kunde vi se på Bingolotto (och spela alla spel) dricka glögg och bara slå in de allra allra sista klapparna. 
Tomtenissen hade flyttat ut och åkt hem för att hjälpa tomten och renarna. 

Ändå kom jag inte i säng förens närmare 1 i natt... var så slut. Och natten innan strulade Vincent som en galning, så sömnkontot är på minus. 
(null)

Tjejerna var ju speedade redan när de vaknade. Så vid 7 efter typ 40 min tjat, klev jag upp. Svepte två stora klunkar kaffe i köket innan jag fyllde upp koppen igen och gick ut till familjen. 
(null)

Tjejerna fick varsina morgontofflor, Freya med enhörningar och Thea med Mimmi pigg och varsina discokulor med sugrör. I sina julstrumpor. Vincent fick ett paket från min faster med en hund och stickade sockor och vantar. 
Jag fick en ny fitbit. Så lycklig! 
(null)

I rosa och rosé såklart. Jag har pratar länge om att leta upp min gamla fitbit och skaka liv i den... nu behövs det inte. 

Efter frukost åkte Johan till kyrkogården. Jag försökte klä på barnen. Sen åt vi jullunch och öppnade julklappar hos Petra i köping. 

Tjejerna blev så glada för klapparna. Thea sa vid varje öppning "åh jag har önskat mig den"

Nu är vi framme i kumla och firande med min familj. Ska väcka sovande små innan vi kommer fram. 
Hörs snart igen. 
(null)