29 april

JA!!!! Jag är usel på att uppdatera här 😂 på riktigt! 
Men nu är det ju så fint väder och Freya är i en sån speciell fas... 

Hon har hunnit bli 4 månader och den 16 var vi på BVC. 
Då var hon 62 cm lång och vägde 6560g. Följer sina kurvor som hon ska. 

Vi har nu nästan helt gått över till strl 62 på byxor men använder fortfarande strl 56 på bodys och endel 62, men de är lite stora. 
Vi har börjat få in lite rutiner, så varje kväll runt 19, går vi in och lägger henne i sin säng. Oftast kan vi ge napp och bädda om med täcke och sedan gå så somnar hon själv, men sen hon hamnade i den 4.e utv fasen så har hon varit lite övertrött och hon vill inte sova hon vill vara vaken och vara med. 


Då har vi gett flaska eller ammat i vår säng, och/eller bara nynnat på bä bä vita lamm, sen lagt henne i sin säng, fortfarande vaken, men då har hon kommit till ro, sen bäddat ner henne och sagt god natt och sedan suttit bredvid och sjungit/nynnat på bä bä vita lamm. 
Det tar ca 5-10 min att natta henne. 15-20 om vi måste mat i samband. Men försöker undvika att mata vid lägning  utan matar oftast i vardagsrummet/köket 30 min innan, sedan byter vi blöja och tar på pyjamas. Säger godnatt till pappa Johan och busar lite på väg till sängen samtidigt som jag pratar om att sova och hur skönt det ska bli. 

Sen vakna hon runt 6 på morgonen. 
Sover vi hemma kan vi gå upp byta blöja, göra en flaska mat, sen lägger jag henne i vår säng, ammar och tilläggsmatar med flaska och sedan sover vi 40min till 1.30h till 😊 

Nu när vi sovit i stugan har hon inte somnat om. 

Iaf är hon strulig vid alla sovningar.... 
Ich vi som haft (fortfarande har) jätte lätt med sovandet. 
Hon är så trött så ögonen står i kors men vägrar sova, knölar och vrider sig, spänner hela kroppen och stretar emot och så kommer gråten. 
Hon gråter ju nästan aldrig annars så lite ont i mammahjärtat gör det. 

Själv har jag gjort massor de sista veckorna, men blir för mycket att printa ner... 
Dags för sittdelen snart kanske? 
Vår lilla är inte alltid fullt så nöjd längre med att bara ligga ner, hon är ju mycket ner vaken nu men knep används ju vagnen flitigt i sov syfte... Såå jag är kluven...
Händer mycket på 4 månader 

Får uppdatera er bättre nu! 

Puss 

15 mars

Freya blev 4 månader idag 😍 stora tjejen.


Har inte längre en bedside crib utan drog upp sidan på sängen igår så nu är det bara en crib. 

Ikväll,btw, gick jag in i sovrummet med en superpigg Freya, la henne och bäddade om med täcket och filten och gick ut, har oftast stannar kvar i rummet, men idag gick jag ut, skulle förbereda en sista slurk med ersättning ut i fall att, men icke, hon somnade av sig själv och har inte vaknat en enda gång. 

Under kvällen har jag tvingat en dödssjuk (man med förkylning) make, att titta och försöka heja på mig när jag spelat Wii sports 😍 
Han var usel på att heja då han nös, hostade och inte alls hade varken inlevelse eller entusiasm till att heja. 😂 

Men, titta på detta! 
Fy fan, det tar sig på mag-fronten. 
Lite träning på detta och extra promenader så är jag fan snyggare än innan graviditeten 😂

För att färska upp minnet 
3 dagar senare kom hon 😍

1 månade efter förlossning


2 månader efter förlossning 


Och idag, 4 månader efter... 


Kroppen är fantastisk. 
Nu ska jag sova. I morgon ska vi hälsa på min faster och sedan till BVC, 1 månad sedan vi var där sist, ska bli riktigt spännande att se hur mycket som hänt på 1 månad hos Freya 😊 

Natti natt ❤️😘

Lördag 12 april

Och veckan är över och den gick relativt smärtfritt. Jag är så sjukt imponerad av Freya. Hur kan man känna så mycket för det lilla livet ?!

Hm, måndag var vi ju som sagt på öppnaförskolan och sedan hos Jossan och på Ikea... 
Tisdag hade vi mys hemma på förmiddagen, var ju världens regnrusk ute. Efter lunch packade vi ihop oss och provade för första gången regnskyddet till vagnen... Tog bussen in till Örebro och babycafé, där vi skulle möta Annie och  Leo. Var super trevligt med sång och mys. 

Hon är så lugn vår dotter, måste fått lugnet från sin far 😂

Onsdagen var vi båda lite tröttare och höll oss hemma, mös, lekte och sov en massa. 

Torsdag packade vi oss iväg till badhuset 😍 kl 11.
Men så klart var hon helt exemplarisk även i badhuset. Var lite nervös innan. 
Vi har inte testar så mycket att hon är avklädd i olika temperaturer, och vid bad i balja hemma gillar hon inte att bli kall när hon kommer upp, då blir hon förbannad. Vi har heller inte provat att duscha och inte med taksusch med hårda strålar och vatten som ändrade temperatur hundra ggr. 

Men vi kom dit, lilla fröken på super humör, dock lite nyvaken och lite hungrig,  fick mat när vi kom in och sedan fick hon vara på Emmas arm när jag bytte om, av med hennes kläder och på med badblöja. In och duscha och hon blev bara förbannad en gång och skällde på duschen för att den gav henne en kalldusch 😂 hon är så rolig när hon skäller på saker hon inte gillar. Knyter nävarna och skriker till två-tre ggr och ser arg ut. Inget gråt eller så, utan mer två tre höga ljud. 😂😂😂
Sen ut och ner i barnpoolen, där satt vi sen i 30-40 min, provade även bubbelpoolen... Super skönt! 

Sen efter yttligare ca 20 min blev lillan trött... Händerna direkt upp i ögonen... Tog med henne upp, ny torr blöja och inlindad i torr handduk somnade hon på två sek... Sov typ 20-30 min och vaknade pigg och glad igen, då åt vi andra och Freya fick även hon lite  mat... Sedan badade vi 30-40 min igen innan vi gick upp. 


Dags för dusch igen, tvättade hela henne och även håret. Inte ett ljud 😱 och sen även mitt hår... Sedan fick hon ligga i en torr handduk på en sån frigolit/skumgummi skötbädd, och blev lite missnöjd, fick det sista av maten hon inte ätit upp och sedan nappen och på någon sek sov hon igen... Vaknade knappt när jag klädde henne... 
Packade ner Freya i vagnen och sedan sov hon ca 2 timmar.
Medans jag hann med en glass ihop med Emma.d på maxi innan bussen mot sannahed och fikaträff med  föräldragruppen. 

Freya sov som en ängel genom natten sen. 


fredag väntade vi på att Johan skulle sluta jobbet innan vi åkte till Köping och satte upp en fondvägg i svärisarnas vardagsrum. 

Idag har vi kört ut grejer till stugan så vi kan börja med altanen/uterummet där... 

Freya och jag sov bort nästan 3 timmar, så jäkla skönt... 
Men inte enligt planen. 
Fick igår hem boken "Sova hela natten" av Anna Wahlgren 
Och vi har ju inga problem alls med varken nattning på kvällen eller nätterna. Freya somnar själv i sin egen säng mellan 19-20 och vaknar mellan 6-7 på morgonen. Ibland äter hon vid 4, ibland inte. 
Men dagarna är lite hipp som happ så nu ska vi få lite struktur och rutin även kring det...