24 februari

Var 14:e dag är väl helt okej ändå? 
(null)

Dessa 3, jag är så lyckligt lottad som har dessa 3, och lyxen i att de var just dessa 3. 
De är fantastiska ❤️ som jag älskar dem. 
Vi är inne på 3:e veckan hemma. 
Första blev jag hostig och snorig. Veckan efter hade freta fått feber, låg kring 38 på dagen och 39-40 under natten. Någon dag senare fick Thea feber. Sen kom hostan och snoret även till dem. Helgen kom och från ingenstans   Började lillebror hosta och snora, febernsteg och han åt eller sov inte som han brukade. Fick ett mail om att ett barn på tjejerna förskola (även i deras grupp) fått rs-viruset. Så jag blev nojig. Googlade symtom på 1177 och satt sedan i kö i 80 min innan jag kom fram och fick prata med dem. Blev rekommenderad att åka direkt in till barnakuten. Så vid 00.30 åkte vi. Det gick snabbt när vi kommit in. Virus hade han men inte rs utan "vanligt" förkylningsvirus, ev påbörjan till halsfluss, över 39 graders feber. Vi fick åka hem men skulle ge starkare alvedon och amma varannan h och blev han sämre skulle vi in igen, även jag fick feber och blev superdålig denna dag. Men 4 dagar senare var vi bättre. Denna vecka har vi varit feberfria men det är sportlov så då får ju tjejerna ändå inte gå på förskolan... men vi har ändå tagit der ganska lugnt. 

I måndags fick de åka och sova hos mamma och pappa, på tisdag gick de på stan och på bio med mormor. Onsdag hade vi mjukis hemma dag och morfar kom på besök och var barnvakt när jag var iväg på ett möte. I torsdags besökte vi lek och bus med Emma, Andreas och Tyra och på kvällen kom mormorn för att sova över, fredagen hade vi först pyjamasmys i soffan med mormor, sen klädde vi oss ich gick för biblo-mys, sång och pysselstund på biblioteket. Åt lunch nere på byn innan vi gick hem. Idag var det kalas inne hos grannen flr deras nu 8-åriga Luna ❤️ 
Och imorgon ska Freya dit på barnkalas och Thea ska på dans. Fullt schema ändå men vi har även hinnit med mycket vila och uppladdning...
(null)

(null)

(null)

Tjejerna delar ju rum nu också. Alltså ännu mer renovering (små saker) och ännu mer inredning 😂🙈 lillebror fick flytta in (tillbaka) till vårt tidigare sovrum, just nu är det ett kaosrum med delar av Freyas leksaker och vincents möbler och kläder i ett rent bombnedslag. 
Men! När vi täckt dörrhålet som gick in till tidigare garderoben så ska jag måla om även där. Jag har hittat en fantastisk blå nyans som jag vill måla i matt färg på väggen. Sprang över 5 fantastiska tavlor som kommer vara pricken över i, jag vill även att Johan bygger en hussäng i mått med tjejernas växasängar med ribbbotten så kan den stå där redan nu och vi kan natt honom och ligga bredvid redan nu. Spjälsängen kan ju stå kvar inne hos oss tills gan vuxit ur den. Nu har vi ju tagit bort ena sidan och gjort den till en större bedside cribb men med bättre madrass. 
Hoppas jag nästa gång kan ge er några bilder på förändringarna. 
Tjejernas rum ska vi ju också sätta igen en dörr från vardagsrummet. Blir en vägg till att måla i min fantastiska minty breze färg. Och inne hus tjejerna ska lite renoverings tapet upp. Även dit  sprang jag över fantastiska tavlor som kommer höja känslan, men blev genast bättre nu när jag fick möblera om.  (null)
Över är fler och under efter. Men det kommer nya bilder när det börjar arta sig. 

Puss & kram

10 februari 2018 lördag

Imorgon har vi årsdag. Vi har varit ihop i 7 år nu. I november har vi varit gifta i 7 år. 
Så tacksam att han finns vid min sida. Särskilt nu när livet för oss båda går väldigt kämpigt och motigt. Det går oss liksom emot oss. 
Jag är glad att vi har varandra. 

Just nu för att samla energi och orka med så ägnar jag all ledig tid (som inte spenderas med eller på barnen) till att drömma om framtiden. Jag hoppas och tror våren kommer bli vår, att der mesta faller på plats att saker börja ordna sig. 

Mina topp 5 drömmar 

1, vid 10 år som gifta, förnya löften bara vi och barnen på typ Hawaii eller maldiverna 

2, bygga övervåning på huset, ha möjlighet att renovera det plan vi bor på idag. 

3, få klart parkeringsplats, fasad och altan/uterum, pool/ute spa 

4, fixa tvättstuga, extrarum och allrum. 

5, inreda! Vill få upp tavlor, hyllor och annat på väggarna och skapa en hemtrevlig känsla. 

Känns som om listan kommer bockas av nerifrån och upp... men ingenting blir av förens saker och ting fallit på plats. 

I början av året fick jag iaf ett infall. 
Målade om vardagsrummet. Så billig och läcker förändring. Så glad att jag vågade. 
Än så länge har jag bara målat 1 vägg, 3 till ska målas då den ena väggen med panel kommer bli gips eftersom tjejerna nu har samma rum så behövs inte längre två dörrar in dit. 
Sen får vi se i framtiden om vi gör om den väggen till panel vägg igen eller nöjer oss med en vägg med panel. 
(null)

(null)

(null)

Färgen heter minty breez och är helmatt. 

Och som jag nämnde ovan så delar tjejerna rum. Freya ville ju det från början men jag har heltiden velat att de haft varsitt rum, så när Vincent kommit flyttade de vi en vägg i Freyas  rum och gjorde två rum av det, nu tog vi bort den väggen igen och de fick flytta ihop. 
Och hör och häpna. Så mycket lugnare vi fått det. De är mer sams och leker bättre ihop. 
Efter att vi är klara med vardagsrummet blir deras rum näst på tur. Ny färg på väggen och lite småfix med inredningen 😍❤️ 
(null)

Och lillprins då? 

Han hade gått upp 1 kg senaste månaden och blivit 2 cm längre. Han har blivit 6 månader och tar sig baklänges på magen. Han har aftven hemsk vagel de senaste 2-3 veckorna och äter numera gröt en gång om dagen och en måltid med mat, han får samma mat som vi eller egengjord barnmat, han behöver bitar i maten och mat som smakar mycket... köpeburksr ratas eller så sätter han den fina purén i halsen. Endast fruktpure ich gröt han klara av i slät form. Annars helammas han. 
(null)

4 januari

Söndag. 
Jag har dragit på mig en ruggig förkylning. Hostar långt ner ifrån lungorna, stenig i halsen, täppt och snorig. 
På det ammade lillprins fram en blodblåsa på bröstvårtan förra veckan. Aj! 
Blir ju som ett skavsår. Jag stack hål på den själv innan jag la mig då jag tyckte det såg så hemskt äckligt ut förra gången det händeoch  Vincent blev helt blodig runt hela munnen... 
men nu är det ju ert sår som ibland blöder och jag tror det börjar bli någon infektion av något slag... ont gör det emellan åt. 
Vi cent har en enorm vagel på sitt höger öga, den ser skitäcklig ut. Men vi har 6 månaders kontroll på tisdag och då är det läkarbesök. Sp väntar tills dess. 
Mina föräldrar har varit i Spanien.
Min lillebror har sovit här och ungåtts med mig och barnen. 
Johan jobbar som en galning på nya jobbet. 
Tjejerna som sen länge velat dela rum, gör nu det.
Lite små fix för att få det klart, men det blev så mycket bättre. 


Veckorna som varit har jag varit så sentimental gentemot våra barn. 
Det slår mig gång på gång att vi varit så nära att aldrig få träffa dem. 
❤️ 

Ta hand om varandra 
(null)