I bebis bubblan

Man tycker jag borde ha all tid i världen 
att uppdatera er, men det har jag tydligen inte. 

De dagar (de allra flesta) som vår unge är glad gör vi 1000 saker. 
Träffar folk, promenerar, är i stan eller på marieberg. 

De dagar hon är gnällig (typ 3-4 dagar hittills, inte ens fulla dagar) 
Har vi varit hemma och myst och hon har fått ammat mycket och somnat på min mage. Förutom i fredags när vi var på marieberg och träffade tjejerna och deras små, då var hon också gnällig. 
Fick låna jossans bärsele och då somnade hon på någon minut.

Annars har jag varit duktig med maten denna vecka och även promenader, 3 promenader på ca 30 min och en på lite mer än en timme. 
Ätit mindre kolhydrater varit sparsam med fett och socker, ska väga mig på söndag och börja uppdatera så. 
Just nu ligger jag 5 kg under inskrivningsvikt, så mamma kilona är borta, nu är det de extra 15 sambo-kilon som ska bort :D 
Och så småningom ska allt stramas lite, nu är man ju mjuk på ställen man aldrig varit mjuk på. 

I helgen hälsade vi på svärisarna och Freyas faster och kusin. 
Stora tjejen fick hålla i Freya och var super stolt :)Idag snöade det massor och vi fick trilska oss till bussen då vi skulle in till M-berg för lunch med Jonna. 
Massa mys och fick även med lite fina kläder till Freya hem. Så himla sugen på att inreda Freyas rum! Kliar i fingrarna. Men men den som väntar på något gott... 

Något annat kul? 
Till helgen eller iaf början på nästa vecka så kommer bästa Petra hit från Halmstad och ska mysa med mig och Freya ett par dagar! Så himla mysigt. 
Jag längtar ihjäl mig. 
Tänk att jag och Johan var och träffade henne två dagar innan mitt vatten gick... 
<3 <3 <3 

Nu ska jag snart bädda ner mig och tösens. I morgon BVC besök vägning och mätning. Sen fika hos min faster. 

/S


Onsdag

Idag har vi åkt buss för tredje gången. 
Varje gång blir jag lika jäkla impad av mig själv. 
Jag har ju alltid varit tidsoptimist. 
Inte så att jag missar saker eller kommer försent (bara ibland mot vänner och familj) men inte till jobb, viktiga möten eller kollektivtrafiktider. 

De gånger vi ska i väg, ta andra gången som exempel:
Vi skulle träffa Victoria inne i stan för lunch kl 12, vi skulle höras på morgonen om vilken buss Freya och jag skulle ta, 9.30 skickade hon sms till mig, 9.40 ringer jag upp, då ligger Freya och jag fortfarande kvar i sängen, vi vaknade av Victorias sms och just då ammade vi, bussen vi skulle ta gick 11.10, alltså 1 h 30 min senare, efter amning på 30 min, skulle blöja bytas, på med nya kläder på Freya, fräscha upp mig själv och på med smink och nya kläder, kl 10.30 ville hon komplettera med mer mat, ännu en amning, denna bara på 10 min, på med hennes ytterkläder och ner i vagnen, packa ihop allt som måste med i skötväskan och sen klä på mig själv ytterkläder. 
Kom ändå hemifrån 10.50 och prick 11 stod vi och väntade på bussen, 10 min tidiga! 
På 1 1/2 timme hade jag alltså ammat två ggr, bytt blöja, fått på henne kläder, extra strumpor, vantar, mössa och overall, bäddat ner i vagn, fått på mig ansiktet och kläder, packat skötväska och dragit ner vagnen för trappen och jagat katt som skulle in och inte vara ute och ändå hade 10 min till godo. 
Super-morsa. 
Samma sak de andra gångerna. 

Victoria och jag åt lunch på sushi yama, efter ca 2 timmar av mat och kaffe fick Freya beröm av servitören, rör att hon varit så lugn. 

Hittade jätte fina bebiskläder på Lindex men höll i plånboken har ju fått så himla mycket kläder, måste sortera igen snart. Så jag får mer koll, endel som varit små i storleken har hon ju snart vuxit ur medans annat i 50 fortfarande är för stort. 
Tvätta och sortera. 

Idag åkte vi in till stan igen och trängde oss över stan bland stånd (marknadsafton) och massa folk för att komma till mosters jobb, sen hem till henne och mysa med kusinerna, de är ju helt kära i Freya. 
Jag lagade lax och potatismos och de fick mysa. 

Idag har jag även fort Freyas första barnbidrag utbetalt och  fått hem papper från Skatteverket om att hon nu är folkbokförd som Freya Elsa Maria <3 

Hon har btw namnsdag i morgon (Freja) 

Nu kvälls ammar vi och ska snart byta blöja och ta op pyjamas och gå och lägga oss. 

I morgon kommer vår fina Lina på besök  <3.

Johan började med soppor idag inför op. Sjukt spännande :D 

/S

Emil och Freya

Moster och Freya


Hampus och Freya 

<3 <3 <3

20-21 januari

Vi har ju som tidigare nämnt väldigt lätta nätter, denna natt är inget undantag men jag tycker nog att denna natt varit lite bättre. 
Hon åt vid 22 och vaknade vid 2, då 3 timmars sömn, bytte blöja och mag-masserade, ammade och la tillbaka en sovande Freya i sin säng, allt tog ca 40 min. Så nu behöver jag bara somna om :)

Annars har hon under dagtid blivit mycket mer vaken och med. 
Hon ser på en och följer med blicken, hon har blivit "stor" på bara en vecka.
Tyckte till och med att hon verkade studera sina händer förut. 
Mer vaken ger också en mer grinig bebis, hon gnyr och skriker till emellanåt och blir lätt överträtt, hon vill ju gärna vara vaken och inte missa något. 

Men hon skriker ju fortfarande inte och gråter inte heller. Hon säger till genom att skrika till några ggr och sen är hon "orolig" i kroppen.

Men vi har det bra och lugnt. 
Muser en massa! 

Idag promenerade vi 1 timme i vintervädret och solen. 
Helt underbart! <3 

Den fick vi mys&lunch-besök av Emma <3

I går hade jag inte mycket planerat för veckan men redan i morse var veckan upp planerad, men så trevligt! 

Sugen också på att sätta ner foten och ta tag i vikt och träning. 
Har hittat två mamma-pass på Friskis. 
Bör ju helst inte börja träna innan efterkontrollen. 
Men blir ju jobbigt också att ta sig in till stan 1-2 ggr i veckan, men de är ju anpassat för nyblivna mammor och även anpassat så bebis kan följa med :D

Men iaf, till rn början ska jag promenera och äta rätt. 

I dag blev det 1 timmes promenad, råkade hoppa frukosten :/ men åt pulled-pork med sallad och pita till lunch och spaghetti och köttfärssås till middag (med rivna morötter i)

Min mormor och Freya. 
Bil-åkar-tjej <3

/S <3