26/27 mars

Kl är 00 om 2 min (när jag börjar skriva) jag har varit helt slut hela dagen. I typ en vecka nu har Vincent tagit morgon vid kl 5 vilket iofs blev kl 6 igår 🙏 men ändå, sen ammar han 4ggr/natt-upp till 1 gobg i timmen... oftast somnar han om på en gång men varannan var tredje natt vaknar han till 2-3 ggr och behöver sövas om, omsövningarna tar Johan då jag ändå vaknar och är vaken alla gånger han vaknar och ammar, men vaknar någon av tjejerna är det jag som nattar om dem (om de inte specifikt ropar på Johan och han inte nattar Vincent) 

Så nu har jag ångest över att lägga mig och veta att om högst 6 h måste jag vakna, och på de 6h kanske jag (om jag har otur) får 40 min hel sömn per timme. Heja mig! 

Hoppas på bättre väder imorgon så jag kan rasta påsklovstjejerna ute. 

(null)

Han har börjat bitas också, vårt lilla monster, han har inga tänder än men biter ändå hårt som satan, sen skrattar han gurglande och busigt varje gång jag skriker "aj!" 

Jaha, god natt då! 

22 mars torsdag

Hela dagen har jag trott det varit onsdag. Även Igor var jag helt säker på att det var onsdag idag. Bad till och med min bror om utsäkt. Jag hade skrivit till honom att mamma och pappa skulle komma hem natten onsdag till torsdag. Men jag bad alltså omutsäkt för i mitt huvud kom de ju hem tisdag/onsdag, men det var ju rätt 🙈 aja... 
mamma och pappa kom iaf hemifrån semester i/på kap verde. 

Emil har sovit här två nätter och iom att tjejerna varit hemma denna vecka från förskolan så passade det bra. Igor åkte vi till Andys lekland.  Så mysigt. Var inge folk alls. Under en liten stund var vi nog till och med själva där.  Thea har blivit så stor nu, det passar henne bra när det är lite folk, då kan hon blomma ut i sin takt..: tog inte lång tid innan hon började erövra olika saker själv.  När vi åkte därifrån åkte hon nästan alla rutschkanor själv och klättrade typ överallt. 
(null)

(null)

(null)

(null)

Igår blev vi också uppringda av förskolechefen, de vill börja flytta Thea till storbarnsavdelning redan nu, med lång inskolning, och vi har önskat att hon ska hamna på Freyas avdelning,  vi har pratat med  pedagoger på både Freyas och Theas avdelningar och på båda ställen säger de att Thea oftast leker med barn ifrån Freyas avdelning oavsett om freta är med eller inte, jag har ju tidigare varit kluven till att ha dem på samma avdelning då jag vill att de ska få vara egna individer och inte vara/bli beroende av varandra eller förknippas med sitt syskon. 
Men det behövde jag inte pris mig över. Dels är de ganska ofta uppdelade i grupoer och de har också olika projekt sör de jobbar utifrån ålder. Till hösten blir det också ännu mer tydligt då Freya kommer börja i  en grup som förbereder lite inför skolstart. Men det känns iaf jättebra. 

Idag åkte vi till badhuset efter lunchen åt mellis där och åkte sen hem för att möra upp mamma, pappa och min lillebror. 

Någon frågade för ett tag sedan om Johan. Hur det var mellan oss då jag inte skriver så mycket om honom. 
Nu har han väl iofs varor med lite mer? Eller? 
Aja, alltså mellan oss är det ju som vanligt. Men, han jobbar jämt! Jag (vi) trodde att det skulle bli mycket bättre när han bytte jobb och blev "vanlig" anställd. Men icke. Han älskar att jobba och denna vecka har varit kaos. 5-17, 6/7-18 osv han har varit borta 12h/dag... det är i perioder, jag vet, det går inte ut över oss så mycket men det gör att det kan se ut som att jag utesluter Johan, men sanningen är bara att han inte varit med när vi gjort något och jag rapporterar inte  om vad han gör om dagarna 😂🙈 

Nu är kl 22.20 så dags att sova. Vårt yngsta barn har ju börjar vakna vid 5 på morgonen 😫 (null)


21 mars onsdag.

👹

Det går magsjuka på förskolan igen. Så tjejerna är hemma denna vecka. Det är så tråkigt. Denna termin har de kanske gått 5 veckor, på 3 månader annars har de varit hemma pga egen sjukdom, lov eller att förskolan tex haft magsjuka eller rs. De börjar bli ganska vana nu men de längtar ju efter förskolan. Nu börjar ju Vincent bli så stor att han har mer rutiner och också är lättare att ha med och att anpassa livspusslet efter förutsättningarna är lättare. 

I måndags tog vi en förmiddag hemma. Tjejerna lekte på sitt rum, jag startade en diskoch  en tvätt och rensade ur Freyas garderob. Så nu är det bara vincents och sen även min egen kvar 🙈 
Vi åt broccoli och ost soppa till lunch och sen skulle vi gå till lekparken. Då passade vi på att gå när Vincent skulle sova middag.  (null)

(null)

Thea halkade på en isfläck och gled in en bit under rutchkanan, bet sig i läppen och blodet forsade. Pedagogen från förskolan bredvid lekplatsen stod precis bredvid henne och hon fick upp henne från marken...  tur det var snö ute så vi kunde kyla med lite snö. Det slutade blöda ganska fort och blev heller ingen ordentlig fläskläpp, men efter det var det inte lika roligt längre. Freya fick däremot låna en stjärtlapp och åkte några ggr och skrek så hin kiknade. 
När vi kom hem kom granntjejen Luna hit och lekte, tjejerna älskar henne och även Vincent var med på ett hörn. Så jag hann fixa med tvätt, plocka i vardagsrum och kök och laga mat. Luna blev kvar på middag. 
Tisdag var tjejerna hemma, Vincent  vaknade kl 5 och tjejerna strax efter... efter frukost gjorde vi oss klara och gick till Erica. Vincent sover ju förmiddag och trotts att han vaknade 5 kunde vi hålla honom vaken till 9, sen sov han i vagnen ute till 12.30. Vid 11 tog jag bara vagnen och gick till Ica. Fyllde på med förnödenheter och så vi kunde laga lunch. Höntsde upp Erica och alla våra tjejer och gick hem till oss. Lagade lunch och sen var jag banvakt med Erica var iväg. Sen kom Johan och lillebror hem, Erica hämtade sina tjejer och vi lagade hamburgare till middag, Emil kom och sov över. Tanken är att vi idag ska ta med tjejerna till Andys.  (null)

(null)

Både söndag och igår kom jag upp i 10 000 steg. Och i söndags var jag ju på gymmet, Igår plockade jag fram min abcirkel 😂🙈 bättre än inget tänker jag. -6 kg sen dec och håller mig på vikten jag hade när jag plussade Thea så det är det lättaste jag varit på 3.5 år men ännu inte i närheten av målvikten. 

(null)

Nu kör vi onsdag!