25 april måndag

Japp, vardagen tillbaka. 
Stannade efter jobbet igår och köpte nya jeans, valde ett par höga, jätteljusa, skinny.. någonting i typ extrem stretch. Supersköna, men knappen som sitter ovanför naveln skaver, men är nog en vanesak. Idag passade jag även på att köpa ett par mörkare blå jeggings. 

Freya har varit på dagis/föris. Thea och jag har varit hos Erica och druckit kaffe och ätit lunch. Precis som vanligt.
Idag tog Freya sparkcykeln till föris/dagis. 

Emil är här och sover och imorgon får vi mysa med vilmer också 💕💕 
Tisdag och onsdag har jag fått äran att barnvakta det lilla underverket 😍 vilmer alltså, inte Emil 😂. 

Nu är det natti natt men kommande inlägg kommer handla om 
*hemlig resa
*en spännande prövning/förändring 
*byggandet av staket och fix i trädgården 
*theas kommande födelsedag 
*presenter och inredning till Thea 

❤️❤️❤️

 

24 april söndag

Nu är jobbhelgen över,12-20.15 och fick sedan ändrat till 7-16 lördag och söndag. Skulle varit 8-17 men nu drar ju säsongen igång. 

Imorse började jag dock med att klämma/krossa mitt lillfinger

Nu har jag kommit hem. Lagat lite mat och myst med tjejerna, tog med båda tjejerna och dushade, sen somnade Freya ganska omgående efter det, även Thea var lättsövd. 
 Nu blir det lite tid med maken
 ❤️ 18 april måndag


 Jag har väl inte skrivit något om Theas utveckling? 

Hon blir 11 månader nästa måndag.  Just nu går hon mycket mer än hon kryper.  Hon stapplar såklart fortfarande men hon går på eget initiativ och långa sträckor. Typ vardagsrum, hall, kök och tillbaka. Hon kan gå i sidled och vända runt utan att ramla. Hon skrattar åt sig själv för att hon kommit på hur man gör när man går och ger sig själv en applåd då och då. Vår lilla tjej. Skulle hon inte vara bebis längre?
Hon är så sjukt smart, jag ogillar att jämföra barn,alla barn är unika och utveckling sker i olika takt. Inget konstigt med det. Men jag kan inte låta bli att jämföra Thea med Freya.  
Thea har börjat ljuda en massa ord. Hon ljudar tex "attadi, attadi." "Akta dig" i lilla snigel, när vi sjunger... Hon gör rörelser till lmse vimse och svarar på frågor otroligt bestämt. Hon har ett jäkla humör och viker inte om det blir en konfrontation med storasyster. Envis är hon också. Hon vill kunna och orka så mycket mer. Helst vill hon med Freya in på förskolan/dagis på morgonen. 

Thea har ju aldrig ätit barnmat. Hon vägrade ju gröten vi började introducera vid 6 månader, typ 2-3 skedar av burkarnaoavsett märke eller sort. Vi gav  upp vid 7 månader och gav henne helt enkelt samma som vi åt. 
Nu äter hon macka med smör och ost eller leverpastej. Ev några falukorvsskivor, ägg och kanske någon bit banan till frukost.

Till lunch äter hon det jag äter, hon älskar smak, i fredags tex, då åt vi curryris med grönsaker och räkor från vår matkasse. Oj så hon åt. Samma med middag. Där äter hon det vi äter, kyckling, lax, kött, pasta,ris,potatis...
I övrigt äter hon mellis ihop med Freya och hon kan äta klämmis helt själv och drick tex smoothie ur Festis frp.
 Och i övrigt ca 2-3 flaskor mjölkersättning. Mest för att jag vill vara säker på att hon får i sig näring.

Sömnen då? 
Alltså herregud! Vad lätt vi haft  det med Freya. Thea är ju inte sjuktjobbig och så där gå in i väggen trötta är vi inte. Jag räknar typ att hon sover hela nätter. 

Vi lägger henne typ 19, ger flaska i sängen och somnar hon inte på det får vi vagga henne i famnen. Sen brukar hon vakna, eller vakna, hon gnyr till och låter men sover fortfarande, kl är någon gång runt 22 och oftast behöver vi bara fylla på med lite ersättning. 
Sen vaknar hon vid 1-2 typ, eller gnyr och gråter i sömnen. Brukar räcka med att vi stryker på ryggen så somnar hon om, hon har ju ingen napp eller snutte. Napp har hon aldrig tagit. 
En bra natt sover hon sen till 5.30-6.30
En dålig natt, som typ nu, när det händer mycket, hon lär sig mycket och 4 tänder är påväg ut, då börjar det kl 1 och sen skriker hon/gråter ca 1 gång i timmen fram till 4  och vi får ta upp henne och vagga henne i famnen. Hon sover ju hela tiden men tar vi inte upp och vaggar henne lugn och till sovandes igen så väcker hon sig själv av gråten och skriket.
Förmodligen blir sömnen bättre så fort tänderna är helt ute och hon lärt sig gå ordentligt. 

Annars är hon sprudlande glad och charmar massor 💕 
Vår älskade lilla. 💕