Onsdag

Johan var ledig och Thea var kryare. Blev förskolan för tjejerna. Johan flängde runt på ärenden och annat jobbrelaterat. Lillprins somnade och dov 2.5 h... 
(null)


jag misade frukost och möblerade sen om hels Freyas rum, blev inte nöjd, gav upp, lillprins vaknade, åt, skrattade, charmade och ville sen sova igen. 
Johan kom hem med tjejerna och ett paket jag beställt från hm. Bla nya vinterkläder, julklänningar och björnöron till Freyas dansuppvisning.  (null)


Idag blev han 4 månader också, lillprins. ❤️ 
(null)
Dags att sova nu. Har någon lättare ångest liggandes i kroppen och jag blir påverkade av folk som tidigare haft stor plats i mitt liv men av olika anledningar idag har en mindre plats eller ingen plats alls hos mig. Men ibland sätter huvudet igång och mal. 
Egentligen borde jag fokusera på hur bra allt är nu. Oavsett. Att jag är gift med (för mig) världens bästa man, att han är en fantastisk pappa till våra barn, att vi delar hopp, förväntningar och framtidsdrömmar. Jag har fantastiska vänner, nya som gamla. Underbara barn. Ändå påverkas jag av andra. En dålig dag helt enkelt.

Tisdag

Idag var det dags för tjejerna att gå tillbaka till förskolan. Men Thea drog under helgen på sig en ordentlig förkylning. Täppt i näsan och jättesnorig, hostar på nätterna. Ingen feber tack och lov. Freya fick gå själv. Thea, jag och lillprins gick först över till Jeanette och köpte på oss lite av Lunas utväxta kläder 😍 bla en ny prinsessklänning och en klänning till kommande 4 års kalas (jag segast i världen gar inte fått iväg inbjudningarna trotts att de kom i torsdags) sen kom Karin förbi på lunch och fika och hade med sig en aktivitetskloss som jag köpt till Vincent och en garderob för nästa höst eller ev våren efter, men ja kunde inte motstå den.  Efter Karin åkt ringde jag över Jeanette då jag mitt i allt sövde Vincent på armen och la honom i hans säng ca 30 min innan vi skulle hämta Freya på förskolan. Så Jeanette (grannen och barndomsvän) fick komma på en snabbvisit så åkte jag själv och hämtade hem stort barn. Hon var överlycklig över dagen på förskolan. De hade varit ute på promenad och utflykt och sen hade de lekt inne. 
Under eftermiddagen blev alla 3 barnen kaos... det är inte ofta jag känner att det stiger mig åt huvudet, men nu gjorde det de. Lan säkert ha att göra med att jag haft dem hemma på heltid i 2 veckor och vi har gjort mycket och idag var vi delade, alla lite extra trötta, de la sig sent Igor, thea har sovit dåligt pga förkylning, Freya vaknade 1 gång i natt och behövde kissa, Johan hade extrem tandvärk och vankade av och an hela natten, Vincent vaknade och ammade som han brukar varannan, var tredje h. Så lite trötta och griniga var vi nog alla... och Johan som skulle jobba kväll fick under morgonen sms om sjukdom och fick slänga sig iväg till jobbet 7.30 istället för 10.20... han fick jobba heldag och det stressade nog på mig lite extra... 

Jag försöker göra mig av med lite barnkläder, går så där... ville bli av med allt snabbt och smidigt... men folk är snåla och petiga... la ut ett gigantiskt paket med 78 plagg på långt under 10kr plagget. Då ska det ändå mailas separat bilder ggr 100 och plockas ut endast typ det som är märkesgrejer... spunk. Imorgon gör jag nytt försök. Håll tummarna. 

Thea blir nog hemma resten av veckan. 
(null) (null)

(null)

(null)Onsdag

Vi är inne på vecka två då vi valt att hålla tjejerna hemma ifrån förskolan. De gick som vanligt förra tisdagen, på onsdagen får jag ett meddelande på instagram av en annan mamma med barn på vår förskola och nyfödd att hon fått sms från förskolan om pågående magsjuka. Ringde direkt och de sa att de försökt skicka sms även till oss, men de hade tydligen glömt ändra mitt nr... ringde i måndags igen och under dagen hade de skockat hem två barn till med pågående magsjuka, även personal hade insjuknat... så vi tar ännu en hemma vecka.

(null)

Då är det bra att öppnaförskolan finns... så onsdag och torsdag förra veckan var vi där. Och tisdag och idag. Tjejerna tycker det är superroligt och Vincent gillar att få vara med. Herregud vad det händer mycket med lillprins nu. 4 månaders kontroll för honom på fredag och det sammanslaget med Theas 2.5 års kontroll... för Theas kontroll är jag lite orolig för hennes vikt... jag tror de kommer påpeka att hon är lite mullig. Jag tror ju att det kommer plana. Jag tror hon har endel genetik emot sig och det faktum att hon varit sen med att springa och röra sig... hon äter ju bra med mat, vanlig mat, helst grönsaker och gärna fisk. Hon ogillar ju godis, choklad och dyl.
Så förhoppningsvis springer hon sv sig det under kommande år.  (null)

Gällande Vincent är jag också orolig över vikten, men åt andra hållet. Förra gången hade han dalat lite på kurvan, han gick fortfarande upp i vikt men inte så mycket som önskat  (null)

(null)

Han ör ju en plutt. Fortfarande strl 56 på kläder och väger inte över 6kg.
Så jag hoppas det vänt lite. 

Annars slår det mig mer och mer att det snart är jul. Men först ska vi hinna fira en 4 åring. 
Tänk att hon blir 4 år. Vår förstfödda ❤️ 

Som vi väntade och längtade efter henne (har vi såklart gjort med de andra också) men när vi väl höll henne i våra armar att vi faktiskt blev förändra ❤️ den lyckan. ❤️