Nu är han här

Äntligen! Kanske blir konstigt att skriva äntligen när vi inte ens gått över tiden... 


Jag ska skriva en ordentlig förlossningsberättelse, en annan dag, idag vill jag bara tala om att han här och lite kortfattat om det 

I torsdags eftermiddag började mitt vatten sippra. Vi åkte in på kontroll och tidig vattenavgång var konstaterad, vi blev senare flyttad till bb och fick ett enkelrum med egen toalett. De ville ha koll på oss iom att vi var i 36+1, även om jag förklarade att han är i stortsett fullgången, och försökte förklara, de gick på 36+1. 

På fredagen tyckte läkaren vi kunde åka hem och invänta regelbundna värkar istället, barnmorskan gullade inte det, vi blev kvar en natt till, nu natten till lördag satte mina värkar igång, vi flyttades ner till förlossningen, sov oss igenom oregelbundna värkar... och vid 8 blev de fler och tätare... 11.01 lördag 29/7 kom han ut, runt 10 fick jag lustgas och det blev enda smärtlindringen. 

Ut kom 3925g och 53cm lång liten trollunge

Mörkt hår med två tänder i nedre käken... 

barnmorskor ich läkare är inte längre envisa om att han skulle vara prematur och kommit i v 36+ utan de går mer och mer på min linje som säger bf idag (söndag) 30/7
De räknar förlossningen som 4h kort (lång i vårt fall) och lite efterkomplikationer och att vi hade 2 dygns vattenavgång gör att Vincent och jag blir kvar på bb i 2 dygn...

Nu ska jag amma hobon och invänta barnmorskan för lite tilläggs matning. 

Tisdag

Kl 4.30, varit vaken 2 h. Somnade iofs ganska tidigt, strax innan 22 kanske. Efter att ha vilat typ hela dagen. Men nu ligger jag här, vaken. Ingen lillebror på gång. 

Hela dagen har varit småkonstig. 

Mamma jobbade i helgen och är ledig nu måndag tisdag och börjar jobba onsdag eftermiddag igen. Så hon och pappa ville ha tjejerna, vi tackar och tar emot, tjejerna älskar att vara där och jag får vila, vilket behövs. Så i söndags lämnade vi två spralliga tjejer i Mullhyttan efter att vi firat svärfar som fyllde år. 

Så i morse fick jag sovmorgon. 8,30 klev jag upp när tjejerna ringde FaceTime, sen har Johan slipat och tapetserat i Theas nya rum, vi har haft en ny serie på, på tvn, hela dagen, fick ett snabb-besök av min faster som ville se om lillebror fortfarande var kvar på insidan. Johan köpte sallad till lunch. 

Efter lunch började min mage spänna ordentligt, under förmiddagen hade det molat lite, men spände det och gjorde ont... 
hela eftermiddagen högg och spände det.. så passa att jag kände att det gjorde ont men inte var värkar. Hela magen började bli som ett enda stort blåmärke, vi var en sväng på Bauhaus sen hem igen... kvällen fortsatte i samma mönster, och jag hoppades att det snart skulle eskalera, visdt gjorde det lite ondare men fortfarande inger riktigt. 

Tog två alvedon och en varm dusch. Fortfarande en mage som ett stort blåmärke, fortfarande hugg och ilningar, smärta i mage och rygg. Vi gick och la oss, jag somnade fort och vcsknasw vid 2 och nu har jag bara en trött mage med livlig lillebror i. 

Längtar ihjäl mig efter att det ska starta nu. Längtar efter en förlossning. Längtar efter lillebror. Det vore ju så skönt också om det ville starta när vi ändå har barnvakt. 

Idag gick vi in i v 39, 7 dagar till bf... 
eller imorgon (idag) går vi in i v 36, 27 dagar kvar. 
Men om 15 dagar har vi tid på specialmödravården och bedömning. Så längre än så borde det inte vara... 
jag önskar så att det kommande vecka startar av sig självt. 


Börjar bli gigantisk nu ❤️
V40 (39+0), v37 (36+0)

Fredag

Kl är 3 och jag har varit vaken 1 h, även lillebror är vaken... och knuffar och buffar runt. 


Idag var vi och badade. Vårt badhus har ju ganska stort utebad i anslutning till innebadet. 

Efter att ha fixat hemma, bla ett stopp i avloppet som Johan fick fixa i källaren och jag fixade med tvätt som inte vikts och sorterats under veckan så tog vi lunch på freschfood innan vi klev in på badet.

ungefär samtidigt kom Petra och Juno hit med husvagnen på väg från skara, så Johan hjälpte till att installera dem och husvagnen hemma hos oss innan de anslöt på badet. Jag hade ju även Emil och Hampus med. 

Vi började inomhus innan Johan, Petra och Juno kom, efter ombyte och dusch,
släpar jag på hela stora kassen med filtar och dyl som vi ska ha ute, tjejerna går in till barnbassängen med mig i släptåg och de springer rakt ner för trappen och i vattnet båda två, 80 cm djupt så jag hinner se hur fötterna försvinner på Thea (hon är visserligen typ 95 cm men bottnar ju inte om huvudet ska vara över ytan) jag släpper allt och springer fram, Freya har dragit upp henne men släppt igen (hon hann vara under vattnet typ 5 sekunder) jag får upp henne, tittar på henne, hon ler med hela ansiktet och säger "ja hoppa mamma, de gick bra." Jag talar om att hon bottnar ju inte och kan inte simma utan armringar och att hon måste ha på sig dem. Hon tar sig upp för trappen och sen tar satts och hoppar från kanten rakt ner i vattnet igen, utan ringar, jag stod ju precis bredvid och fiskar upp henne igen., hon skrattar igen... denna gång bär jag upp henne och sätter på armringar på båda tjejerna innan vi fortsätter bada...  

 När Johan, Petra och Juno kommer går vi ut.  Badar ute tills det blir lite molnigt, går in igen, och efter en stund inne hoppar Freya från en flytmadrass rakt in i johan, deras huvuden krockar och Freya biter sig i kinden... när de kommer till kanten där jag satt så spottar Freya ut en flisa av en tand, hon har bitit/slagit ut en flisa av en framtand i nedre käken... som tur var var smällen inte så hård och hon var mer rädd än hade ont. Men det gick över fort. Inget löst. Ringde tandläkaren men skulle återkomma på måndag. Fick hon ont skulle vi kontakta jouren under helgen. Sicken otur.
Men vi fortsatte bada och höll inte på att få med tjejerna hem. 

Men hem kom vi, startade grillen, fram med rosé't (alkoholfri päroncider för mig) Thea somnade i mitt knä typ mitt i maten, hon, Freya och Juno hade ätit upp men lilla stjärnan så trött hon var... 
de andra två var uppe lire längre men även Freya var ju såklart supertrött.. strax efter 20 ka Johan henne och hon somnade fort. 
Imorgon blir det frukost och picknick fix, hoppas på fint väder för då drar vi ner allihopa till hargebaden, visar faster och kusin hur campingen där ser ut, badar och är hela dagen, är planen...  

Tog inte ens några kort idag 😩 missade till och med telefonen så den låg kvar i bilen. Gravidhjärna! Men i morgon! 

Ni får annan bild på tjejerna när de badar 

Skriv inläggstext