20 december söndag

Det här med magsjuka 😣
Helvetessjukdom! 
Det är hemskt. 
Freya vaknade ju onsdag natt, kräktes och kräktes. Jag mådde sjukt illa under torsdagen och kräktes en gång, ringde till jobbet ich sa att vi hade fått magsjuka och att de fick räkna bort mig under helgen. 
Torsdagen gick och jag kröktes inge mer och fredagen var jag också vara smått illamående, tänkte då att hag bog klarat mig och kanske bara spytt av att vara i det, ta hand om det och bli spydd på, var ändå trött då Freya ändå var medtagen, trött och gnällig, vilket smuttadecav sig lite på Thea som mitt i allt har en tand till som spricker igenom.
Så Johan överraskade med lite chark, ost och vin, tände ljus och vi skulle ha myskväll framför, på spåret. 
Blev mer och mer illamående, så avstyrde vinet och fick även hoppa resten av godsakerna, drack lite proviva istället och gick och la mig...
Hade svårt att somna då jag mådde illa och liksom hade lite ont i magen... 
Vid 23 satte det igång och höll mig vaken typ hela natten. 
Vid 3 började även Thea kräkas och Johan fick byta sängkläder hos henne två ggr. 
Sen har jag mått som en påse skit sedan dess... 
Och än är vi inte symtomfria 😣
48h från sista diarrén och om man tex har mindre matlust. 
Båda tjejerna har fortfarande duster av diarré och ingen vidare matlust. Freya är iofs mycket bättre idag så det stabiliserar sug nog till imorgon, även Thea är bättre än igår, jag är inne på 23 h som symtomfri ammat än att jag är slut i kroppen. 
Men vi blir hemma och inne måndag-tisdag så kan vi nog fira jul ändå på torsdag 😊
Superglad ändå och den där tungan är alltid ute nu. 

Ikväll har Johan och Freya klätt granen, som i år blev en vanlig rödgran. 18 december fredag.

Freya kräktes bara igår och idag är hon nästan sig själv. 
Diarré och lite dålig matlust. 
En annan går runt med ett konstant illamående och huvudvärk. 

Världens bästa man har jag iaf, igår åkte han innan jobbet iväg till Ica och köpte proviva hallon/granatäpple och proviva blåbär, tekakor, handsprit och klorin i 2 former. 

Sen på kvällen efter middagen så duschade han med Freya och nör jag klädde ich gkordevotdnibg barnen passade han på att dammsuga av alla golv, torka alla handtag och dörrsidor mer klorin och medan jag sövde Freya skurade han alla golv med rengöring och klorin. 
Det luktade fantastiskt! 
Det ihop med en renbäddad säng och utvädrat sovrum 😍 
Inte konstigt att jag sov som en ängel. 
Det och att båda barnen (peppar peppar) sov hela natten utan uppvak och i egna sängar. 

Hag har ju fått lite dille på inredning. 
Och först ut på listan står sovrummet. 
Där är det omtapetserat i somras, och för någon månad sedan fick vi ny säng, en Continental. 
Väldigt mörk bild. 
Men väggen är randig och i vitt/ljusgrått 
Samma som Thea har i sitt rum men hon har vitt/ljusrosa. 
Grå sängstomme och ljusgrå brickbotd med trefotslampor och Gråa Ikea skärmar. Detta är drömmen! 
En fjäderlampa i taket, industriella mässings vägglampor och de där vägghängda sängborden med en låda. 

Tanken är att grundfärgerna är vitt/grått och sen blir det accessoarer i mässing. 
Tänker mig ett mässinsfärgat armeringsnät ovanför sängen att sätta typ foto på. 

Får se om det går att förverkliga lite av det i början på året 😍

17 december torsdag

I natt kom magsjukan på besök. Johan och jag sa igår att "vad skönt att allt kalasande är över, nu kan vi satsa jul, köpa gran i helgen. Klä den och pynta det sista. 

Om vi börjar med gårdagen. 
Morgon: jag hör Thea gny till i monitorn, Johan mumlar att han går upp, jag kollar runt i sängen, ingen Freya, har vi inte hämtar henne i natt heller? Jobbar alltså inte vaknat. Johan kommer in med en pigg Thea på armen och säger "klockan är ju för f-n 8.22" 
Jag hinner tänka, helvete! Vi ska vara på dagis/förskolan om 8 min. Varför har Freya inte vaknat?!

Vi ställer inte kl om vi inte ska passa speciella tider, och tjejerna vaknar alltid mellan 6-7, någon gång har jag fått sovmorgon till 7.20.
8.27 vaknar Freya, gav henne flaska i soffan samtidigt som jag bytte blöja och klädde henne för dagis/förskolan. Borstade igenom håret när hon tog på stövlarna, Johan tog med jackan och så körde han henne dit och lämnade henne, spännande att pappa skulle lämna, psppa är ju stora idolen, 8.39 var de framme. 
Hag klädde mig och Thea och på med ytterkläder, gav Thea flaska i vagnen och hon somnade om, fast hon vaknat ca 1 h tidigare. Fick över till Erica och fick kaffe och lussekatt till frukost. 
Fick samtal av Johan att de ringt från förskolan, de skulle äta jullunch och tomten skulle komma så de undrade om vi kunde hämta efter 12 istället för 11.30. 
Hämtade henne och vi gick hem, kl 13 kom Erica och tjejerna då jag skulle vara barnvakt medans de var på BVC med stora tjejen. 
Gick bra, Freya somnade och vi väckte henne strax efter Erica och Alicia kommit tillbaka, då blev det frost-fika ifrån kalaset och Freya fick ännu en present 💕 
Vid 17 åktevde hem, vi pt mat och satte igång med kvällsrutiner och båda tjejerna somnade utan problem. 
Blev sen kväll då jag fastnat och fått dille på heminredning. 
Jag har så mycket idéer, 
Och så vill jag ju ha 100 grejer till tjejernas garderober.
Men försöker hålla mig till mellandagsrean. 
Hann lagom sova 1 h sen vid 00.20 vaknade Thea. Fick flaska och Johan gick sen upp och nattade om henne, gick snabbt, blev typ 30-40 min mer sömn sen vaknar jag av att jag genom monitorn hör hur Freya hosta och harklar, hinner in lagom tills hon kräks i sängen, får upp henne och det fortsätter. 
Vi torkar av hela henne och byter kläder, Johan går ner med alla sängkläder och slänger dem i tvättmaskinen, lägger ut handdukar kring och i vår säng. 

6-7 ggr till under natten kräks hon och vill inte drick något alls. Sista 3 gångerna så har hon just somnat till och så sätter det igång så hon vaknar till hängandes över benen på mig. 

Och även kräkts typ 3-4 gr idag på förmiddagen. Men fick sen behålla blåbärsprovivan , sen ökade vi successivt på med nsrvunder dagen, men hon har inte värst med aptit idag. 

Så nu kl 21.30 tar jag kväll och säger godnatt och hoppas jag får sova ikapp lite och att natten som kommer blir lugnare.