31/12 nyårsafton

Insåg nu att inläggen jag skrivit inte har publicerats, började publicera dem men skiter i det... ni fick inlägget om ultraljudet dör vi fick veta att det ligger en lillebror i magen. Men inte de andra... ska försöka summera lite och så blir det bättre till nästa år... 

Efter ultraljudet i Karlskoga fick jag ett samtal, hann bara lämna av Johan på jobbet. Det var barnmorskan från ultraljudet som granskar våra bilder från ultraljudet och hittat något avvikande på min livmoder. Lillebror är det ingen fara med men jag har ev en skiljevägg i livmodern, så hon sa att de ville kolla närmare på det med en specialist läkare när bebis blivit lite större (här var jag fortfarande ganska lugn)  vi fick välja på 2 dagar 7 eller 8 januari. 
Rutinultraljudet gjorde vi 20/12 och det var först i efterhand som jag förstod att detta var ju de första lediga tiderna efter mellandagarna, när alla specialistläkare är tillbaka, de jobbade säkert inte den 23/12 och jobbade de mellandagarna så var det väl för redan inplanerade grejer eller akuta saker. 

Jag fick iaf inte så mycket information eftersom hon bara såg något men inte kunde vara helt säker, och hon ville inte oroa i onödan. 

Jag googlade, såklart. Och det finns nästan ingen information om det alls. Men det jag hittade sa att en skiljevägg även kan vara en hjärtformad livmoder och sen själva toppen på hjärtat ❤️ inbuktningen dör uppe kan gå ner olika långt och då blir det en "vägg" i livmodern. Har man skiljevägg i livmodern kan man ha svårt att bli gravid, blir man gravid kan man få sena missfall och bebisen kan få dåligt med plats då den inte kan utnyttja hela livmodern, oftast går man inte hela graviditeten utan föder barn för tidigt. Jag är ändå inte jätteoroad då jag ju fått stora barn tidigare och thea gick jag ändå 2 dagar över så plats finns det ju. Men det kan vara så att 
denna bebis sitter på andra sidan mot Freya, Thea och Vincent och då kan det vara mycket trängre, alt att min moderkaka sitter i anslutning till skiljeväggen och de kan den sitta betydligt mycket lösare än den annars skulle gjort, detta kräver extra kontroller och ev en igångsättningen mycket tidigare, dels för att bebis inte ska bli tillväxthämad, och för risk att moderkakan lossnar innan dem ska, lossnar moderkakan har man ca 20 min på sig innan både jag och bebis inte går att rädda. 

Men det är inte säkert att det är så, jag får mer info och en koll av både barnmorska och specialist nu nästa vecka och förhoppningsvis  så är det ingen fara alls. Men behöver jag säga att ingenting med denna graviditet har varit enkelt. Från illamåendet och sjukskrivningen. Till kuben där mitt blodprov gav dåliga resultat och vi fick vänta på svar på ett nipt prov, till huvudvärken som nu är daglig och så avvikningar på livmodern. Även foglossning och onda sammandragningar.
Nu vill jag bara att kommande månader går fort så vi snart är där och har lillebror på utsidan istället. Så jag kan få börja må bra igen och får vara mamma och fru fullt ut igen. 
(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)