1 juli

Ligger i sängen nere hos oss i mammas och pappas sommarstuga. Thea ligger bredvid. Hon har lire feber och sover oroligt.

Idag är ingen bra dag. Jag är arg och ledsen. Mest förbannad.
Vi har sökt dagis till Thea till hösten. Vi sökte med start den 8 Augusti då jag inte visste när jag börjar plugga. Vi fick inget av våra val. Utan vi blev erbjudna en plats på ett nybyggt dagis i utkanten av centrala Kumla. En omväg ifrån oss. Med start 1 september.
Vårat förstahandsval var såklart freyas dagis, vi är så otroligt nöjda med det. Pedagoger, vart det ligger, lokaler och gården.
Till saken hör.
I våras la de ner en annan förskola som ligger bara nere på våran gata, tanken var att hela den förskolan skulle flyttas till de nybyggda lokalerna där Thea nu fått plats, och sen skulle det finnas plats för ca lila mycket barn till. Men föräldrarna på den förskolan ville inte flytta hela verksamheten utan fick istället rösta, majoriteten röstade emot en flytt, detta löste vår kommun med att splittra denna förskola och dess pedagoger och potionera ut dem på närliggande förskolor. Freyas förskola tog emot 18 (!!!) barn och 3 pedagoger, de 18 barn är lika många som freyas förskola skulle "förlora" nu till hösten, alltså 6-åringar som börjar förskoleklass, så våren på freyas förskola har varor ganska mycket kaps iom förnyelse barn och pedagoger på för liten yta. Men detta gör ju också såklart att det inte finns några platser på freyas förskola, och just nu har de kö på ca 15 barn, som vill flyttas dit. Kaos. Så vi tänkte att det kanske blir lättare att flyta Freya. Det blir nog bra på nya förskolan också, det såg ljust ut, den nya förskolan har 68 platser och det var typ bara 24 som blivit erbjudna plats, men då många fått höra att den ska bli en av kunlas främsta, har de gjort som vi, så Freya står som nr 2-3 på överflytts listan, så just nu har jag tjejerna på varsitt dagis med olika starter, behov av barnvakt minst 3 veckor och måste rycka upp något av barnen mitt terminen för att skola om, och ev köpa bil för annars kommer det aldrig funka.

Arg och ledsen över hur vi blir överkörda, hur den andra förskolan (den som lades ner) fick välja, att först skapa kaos med mycket barn och trånga lokaler för Freya och sen strula till att jag inte ens har en chans att ha båda mina tjejer på samma förskola.

Nog om det. Blir bara bitter.

Vi fick hem bärlag till garageuppfarten idag, då när det blir bättre väder ska det paddas, på med något mellan grej och sen gårdsgrus. Vi flydde till stugan, jag och tjejerna. Freya sover ju inte lunch mera, så när Thea och mamma vilade så gick vi ut. Vi letade sniglar, lekte med vatten, hoppade i vattenpölar, plockade blåbär och så gick vi en promenad i skogen och där plockade vi svamp.